,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ долучився до всеукраїнського відзначення Дня єдності (відео)
Середа, 16 лютого 2022 13:21

ЧДТУ долучився до всеукраїнського відзначення Дня єдності (відео)

ЧДТУ долучився до всеукраїнського відзначення Дня єдності (відео)

16 лютого 2022 року Черкаський державний технологічний університет згуртувався, аби спільним виконанням Державного Гімну України разом зі всією країною відзначити День єднання. До урочистостей долучились керівництво та співробітники єдиного технологічного закладу вищої освіти регіону. 

–  У цей непростий час, коли перед країною постали серйозні виклики, ми повинні своїми діями та вчинками стверджувати єдність та територіальну цілісність України. Поки Президент України виконує цю місію на світовій арені, кожен українець має докладати зусиль у розбудові сильної країни, яка дасть відсіч будь-якому ворогу, на місцях. Окрім того, віднині з’явилась ще одна гарна традиція, започаткована сьогоднішнім святом – щороку цього дня збиратись, аби з гордістю, разом із земляками виконати Гімн нашої держави, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор

День єднання – свято, яке відзначається 16 лютого, оголошене Указом Президента України №53/2022 від 14.02.2022 року з метою консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Відповідно до Документу, цей день передбачає підняття Державного Прапора України на будинках і спорудах, масове виконання Державного Гімну України, проведення урочистих, просвітницьких та іміджевих заходів, спрямованих на єднання та підтримку України.