,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшло спеціальне об’єктове тренування формувань і служб цивільного захисту університету
Четвер, 11 листопада 2021 14:56

У ЧДТУ пройшло спеціальне об’єктове тренування формувань і служб цивільного захисту університету

У ЧДТУ пройшло спеціальне об’єктове тренування формувань і служб цивільного захисту університету

11 листопада 2021 року в Черкаському державному технологічному університеті відбулося спеціальне об’єктове тренування комісій з  питань надзвичайних ситуацій, формувань і служб цивільного захисту закладу вищої освіти «Дії керівного складу формування цивільного захисту та працівників ЧДТУ при виникненні пожежі в студентському гуртожитку №2».

За попередніми даними черговий сторож гуртожитку №2 отримав від прибиральниці повідомлення про пожежу на шостому поверсі у кімнаті № 611. У свою чергу черговий сторож викликав пожежно-рятувальну службу ДСНС за номером «101» та  повідомив про загорання керівнику тренувань та завідувачу гуртожитку № 2.  

Невідкладно, згідно з Планом евакуації, організувалася евакуація з гуртожитку. Керівник формування пожежогасіння ЧДТУ силами добровільної пожежної дружини приступив до гасіння умовної пожежі на шостому поверсі гуртожитку.  

Після прибуття, підрозділи ДСНС у складі двох відділень, дві пожежні автоцистерни та одна пожежна автодрабина, виконали своє завдання та ліквідували умовну пожежу у гуртожитку №2.

Після спеціального об’єктового тренування, учасники підвели підсумки, де начальник другого пожежно рятувального загону ДСНС України в Черкаській області Олександр Сіпко наголосив на важливості відпрацювання порядку взаємодії між органами управління цивільного захисту ЧДТУ з підрозділами Черкаського районного управління ДСНС в Черкаській області та необхідності чіткого дотримання оперативного плану пожежогасіння.  

За словами проректора ЧДТУ Миколи Куницького, завдання об’єктового тренування виконані у повному обсязі відповідно до Плану спеціального об’єктового тренування.