,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ у Шполі влаштував свято науки на завершення навчального року
П'ятниця, 18 червня 2021 11:44

ЧДТУ у Шполі влаштував свято науки на завершення навчального року

ЧДТУ у Шполі влаштував свято науки на завершення навчального року

Черкаський державний технологічний університет влаштував у середмісті Шполи Науковий пікнік для школярів Шполянщини, як яскраве завершення навчального року. 

Традиційно науковці єдиного технологічного закладу вищої освіти регіону підготували презентації сучасного обладнання та унікальних винаходів, до яких усі охочі могли доторкнутися, роздивитися, ознайомитися із принципом роботи, поставити запитання викладачам чи студентам. Разом із цим, школярі брали активну участь у тематичних вікторинах, квестах та конкурсах, пробували сили у вирішенні цікавих завдань.

Під час свята науки жителі Шполянщини мали нагоду поспілкуватися з ректором ЧДТУ Олегом Григором, проректорами, деканами факультетів, завідувачами кафедр, викладачами та студентами, щоб дізнатися більше про розмаїття актуальних спеціальностей, перспективи освіти в ЧДТУ,  проходження практики та стажування у провідних українських та міжнародних компаніях та підприємствах, можливості отримання подвійного диплома, співпрацю зі стейкхолдерами, які виступають надійними партнерами та роботодавцями. 

Музичним подарунком для всіх присутніх став виступ талановитого студентського гурту Відділу студентського розвитку і культурних програм ЧДТУ «Шутки в сторону».

Під час візиту до Шполи науковці ЧДТУ побували в Шполянському краєзнавчому музеї, де познайомилися з експозиціями та обговорили перспективи співпраці. У процесі окреслення напрямів співробітництва йшлося, зокрема,  про можливість проходження практики і стажування для студентів кафедри історії та права ЧДТУ, написання наукових робіт за унікальними матеріалами, які зберігаються в музеї,  про історію й побут Шполянщини та її жителів. Окрім цього, майбутні дизайнери ЧДТУ можуть практикувати розроблення дизайн-проєкти інтер'єрів музейних приміщень, стендів для експозиційних фондів, унікальних колекцій тощо. 

Принагідно ректор ЧДТУ Олег Григор вручив голові Шполянської територіальної громади Сергію Кравченку Подяку ЧДТУ за багаторічну партнерську співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом та активну підтримку регіонального освітнього інформаційно-просвітницько-патріотичного проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині».

Черкаський державний технологічний університет у межах актуального проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині!» демонструє престижність вітчизняної освіти, якісну підготовку фахівців, ефективну співпрацю з представниками освіти, бізнесу та громад, перспективи працевлаштування, саморозвитку, а відтак, успішного майбутнього.