,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відзначили студенток-дизайнерок, які розробляли проєкти для музею майбутнього Собору на Площі 700-річчя Черкас
Середа, 16 червня 2021 15:16

У ЧДТУ відзначили студенток-дизайнерок, які розробляли проєкти для музею майбутнього Собору на Площі 700-річчя Черкас

У ЧДТУ відзначили студенток-дизайнерок, які розробляли проєкти для музею майбутнього Собору на Площі 700-річчя Черкас

15 червня 2021 року до Черкаського державного технологічного університету завітали представники духовенства Черкаської єпархії Православної Церкви України, аби вручити відзнаки студенткам-дизайнеркам ЧДТУ, які у межах навчальної програми розробили дизайн-проєкти  церковного музею на першому рівні церкви «Всіх святих землі Української», що нині зводиться на площі 700-річчя Черкас.

Залучення молоді до розроблення такого проєкту відбулося за ініціативи голови  благодійної організації «Благодійний фонд Преподобного Сергія Радонезького»  Володимира Зозулі та за сприяння керівництва Черкаського державного технологічного університету.

 – Черкаський державний технологічний університет завжди тішиться результатам фахової співпраці, адже без студентів не було б проєкту. Добре, коли є попит на молодих фахівців, які мають можливість продемонструвати свій талант. Сьогодні важливо, щоб студенти розвивалися та набували професіоналізму, а така співпраця надає можливості для самореалізації, наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор.

Після ознайомлення з п'ятьма різними дизайн-проєктами, які представили студентки освітньої програми «Дизайн середовища», Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан  та протоієрей  Православної Церкви України, настоятель храму «Всіх Святих землі Української» Ігор Ярославський привітали авторок дизайн-проєктів та вручили відзнаки Єлизаветі Іщенко, Антоніні Циганок, Анастасії Мороз, Юлії Демчук, Каріні Шепель та керівнику проєктної групи старшому викладачу кафедри дизайну ЧДТУ Григорію Депутату.

За результатами огляду та обговорення студентських робіт переможцем визнано проєкт  студентки групи ДЗ-72 Єлизавети Іщенко, який і буде втілено у Соборі.

Для нас це була особлива робота, адже ми вперше мали змогу попрацювати із сакральними об'єктами, а для молоді це виявилося чудовою нагодою продемонструвати своє індивідуальне сприйняття простору, зазначив керівник проєктної групи Григорій Депутат.