Версія для друку
Субота, 17 вересня 2016 22:31

Викладачі ЧДТУ прийняли участь в тренінгах проекту «Англійська мова для університетів» Британської ради в Україні

24-30 серпня 2016 року доценти кафедри фінансів Березіна Олена і Шевченко Анна та аспірант, асистент кафедри хімічних технологій та водоочищення Шмиголь Сергій прийняли участь у тренінгах проекту «Англійська мова для університетів», що проходили в м. Одесі.

Мета тренінгів – підвищення кваліфікації та ознайомлення із сучасними підходами викладання фахових дисциплін англійською мовою та покращення рівня володіння англійською мовою як лекторів, які викладають англійською мовою, так і студентів провідних вищих навчальних закладів України.

Тренінг «Teaching at University in 21 century», в якому прийняли участь Березіна Олена та Шевченко Анна – унікальний інноваційний продукт Британської ради в Україні, спрямований на розв’язання сучасних проблем вищої школи, пов’язаних з необхідністю забезпечення викладання на високому методологічному та професійному рівні, розвитку взаємодії між лекторами фахових дисциплін та викладачами англійської мови.

Для доцентів кафедри фінансів це другий, повний цікавої інформації та незабутніх вражень тренінг від Британської ради в Україні. Це можливість не лише покращити свій рівень володіння англійською мовою, а й обговорити з колегами з різних куточків України сучасні проблеми викладання фахових дисциплін, впровадження нових методик і технологій у навчальний процес, використання іноземної мови для академічних цілей, на практиці оволодіти інноваційними зарубіжними методиками навчання.

Результатом напруженої роботи став розроблений учасниками тренінгу проект «Сучасний університет – академічне та навчальне співробітництво для сталого розвитку». В цьому проекті визначено напрями та надано конкретні пропозиції щодо партнерства між ВНЗ України та внутрішньоінституційної взаємодії на рівні викладачів фахових дисциплін та англійської мови, на рівні кафедр і факультетів, для покращення якості навчального процесу та забезпечення підготовки високоосвічених фахівців, що вільно володіють англійською мовою. Найближчим часом цей Проект буде представлений керівництву ЧДТУ для впровадження його в університеті.

Набуті під час тренінгу знання та практичні навички дозволяють оптимізувати процес формування професійних компетенцій студентів, активізувати їх аудиторну та самостійну роботу, підвищити зацікавленість у навчанні та отриманні нових знань з фаху.

Дякуємо Британській раді в Україні!