,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про нас говорять У ЧДТУ розпочався «KAVAFEST» (ФОТО)
Вівторок, 28 листопада 2017 09:36

У ЧДТУ розпочався «KAVAFEST» (ФОТО)

У Черкаському державному технологічному університеті панує особлива атмосфера з ароматом кави, адже зранку вже втретє тут стартував щорічний міський фестиваль «KAVAFEST», який став приємною традиційною подією прохолодного листопада.

Повідомляє Прочерк

− Третій рік поспіль Черкаський державний технологічний університет наповнюює чудовий аромат кави і, сподіваюся, ми продовжуватимемо цю традицію, яка була започаткована завдяки ідейній натхненниці фестивалю кави декану факультету харчових технологій та сфери обслуговування Ларисі Чепурді, - зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор, - Неперевершений аромат кави добре знайомий усім, а під час «КАВАФЕСТУ» ми дізнаємося ще більше секретів, розкриємо таємниці кави та вивчимо культуру споживання цього особливого напою.

Серед почесних гостей цьогорічного фестивалю і директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Ігор Волошин, який привітав усіх від імені міського голови міста Черкаси Анатолія Бондаренка, всього депутатського корпусу та виконавчого комітету Черкаської міської ради з відкриттям ІІІ міського фестивалю «КАВАФЕСТ»

− Мені надзвичайно приємно, що КАВАФЕСТ вийшов за межі університету і за межі міста, цей фестиваль впевнено виходить на значно вищий рівень, він вже є візитівкою Черкас, − наголосив Ігор Волошин. – Я щиро бажаю, аби фестиваль наступного року, або ювілейний V КАВАФЕСТ набув всеукраїнського та міжнародного значення.

У свою чергу, ініціатор КАВАФЕСТУ, декан факультету харчових технологій та сфери обслуговування Лариса Чепурда подякувала керівництву вишу, кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи та її завідувачці Анні Чепурді,  викладачам, партнерам, спонсорам, студентам та всім причетним до організації найзапашнішого міського фестивалю.

− Сьогодні Черкаси з ароматом кави, і якщо ЧДТУ – серце фестивалю, то незмінний партнер фестивалю, який продовжує ефективно розвивати культуру кави у місті, мережа Скандинавських кафе Fika – джерело невичерпного натхнення «КАВАФЕСТУ», − підсумувала декан факультету харчових технологій та сфери обслуговування Лариса Чепурда.

Фуд-корти, на яких представлена вишукана продукція кав’ярень міста, ярмарка майстрів народної творчості, різноманітні майстер-класи, презентація-конкурс «Десерт до кави» студентів спеціальності готельно-ресторанна справа ЧДТУ, півфінал конкурсу «Битва бариста - 2017», відкриття кулінарної школи концепт-кухарем мережі ресторанів Рейкарц Жан-Луі Дюжером, яка працюватиме на базі  навчального закладута ще багато цікавинок приготували організатори цьогорічного фестивалю «КАВАФЕСТ».

Саме зараз відбувається запекла боротьба 9 найкращих майстрів із приготування кави. За місце у фіналі «Битва бариста-2017» змагаються: Тетяна Шаповал від Cult Coffe, Марина Колесник від мережі Скандінавських кафе Fika, Валерій Василевський від кав’ярні Kaffa, Володимир Плахтієнко від ресторану «Чайка», Руслан Пташник від кафе Botanika, Ольга Шаповал від кав’ярні-пекарні «Франсуа», Іван Стемблер від Food planet, Гелена Радванська і Євгеній Ничипоренко  від Nice2meetU

Отже, не гайте часу – приходьте особисто відчути атмосферу з ароматом кави на ІІІ Черкаському фестивалі «КАВАФЕСТ»!

Завтра буде не менш цікаво! - запевняють в прес-службі університету.