,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про нас говорять Черкаські студенти у Норвегії спостерігали за полярним днем та побачили супутникову станцію
Понеділок, 24 липня 2017 14:56

Черкаські студенти у Норвегії спостерігали за полярним днем та побачили супутникову станцію

На початку липня 2017 року студенти кафедри Хімічних технологій та водоочищення 5 студентів повернулися з Норвегії, де впродовж 3-х тижнів проходили навчання в літній школі при Норвезькому університеті природничих наук NMBU (Norwegian University of Life Sciences) в рамках проекту «Водна Гармонія Еразмус+». Про це пише інтернет-видання Інфоміст. Разом зі студентами з Таджикістану, Китаю, Казахстану, Шрі Ланки, Німеччини, Білорусі, Бангладеш, Киргизстану, Кенії, Уганди, Південного Судану, Америки, Канади, Північної Кореї, Японії та Молдови вони відвідували лекції та практичні заняття присвячені актуальним питанням водопостачання та водовідведення.

З метою ознайомлення з сучасними та високотехнологічними підприємствами, для студентів були організовані екскурсії на станції по очистці стічних вод та підготовці питної води для міста Осло в Норвегії.

Унікальною можливістю стала однотижнева поїздка на Шпіцберген в університет UNIS (University Centrein Svalbard), яка включала в себе аудиторні заняття та здачу іспиту по спеціальному курсу «Водний менеджмент в холодному кліматі». У рамках екскурсій учасники школи відвідали супутникову станцію KSAT (Kongsberg Satellite Services), водоочисні станції та споруди, а також отримали можливість спостерігати полярний день, що триває 24 години.

По завершенню літньої школи студенти кафедри ХТВ успішно склали іспит комісії, що складалась з викладачів NMBU та інших країн під керівництвом професора Харши Ратнавіра.