,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про нас говорять На базі ЧДТУ з вересня можна буде пройти ІТ-курс світового рівня
Четвер, 20 липня 2017 09:14

На базі ЧДТУ з вересня можна буде пройти ІТ-курс світового рівня

Із вересня цього року на базі Черкаського державного технологічного університету стартує навчальна група безкоштовного курсу з основ програмування на базі навчальних матеріалів Гарварду. Курс CS50 Гарвардського університету вважається найкращим курсом з основ програмування в світі - завдяки йому, всі бажаючі студенти зможуть зробити перший крок в світ ІТ-індустрії. Про це інформує Провінція, посилаючись на Черкаський прес-клуб. 

- Зокрема, курс знайомить основам одразу кількох мов програмування – таких, як C, PHP і javascript - а також, технологіям SQL, CSS і HTML, – зазначає координатор проекту Technology Nation в центральному регіоні країни від фонду BrainBasket Foundation Олександр Ткаченко. – Курс дасть можливість зробити перший крок в IT, познайомить студентів із процесом розробки і презентації власного проекту з програмування. Загалом, вони тримають хороший базис для подальшого навчання та працевлаштування у IТ-сфері.

Заняття проводитимуться у форматі blended learning (змішане навчання), що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, викладеним онлайн, і аудиторну практику під керівництвом досвідченого ментора. Участь в програмі не потребує попередніх технічних навичок і подати заявку на участь можуть всі бажаючі. Ключовими критеріями відбору є володіння комп’ютером на рівні впевненого користувача та знання англійської мови на рівні upper-intermediate або вище. Курс є безкоштовним, триватиме 4 місяці – і по його успішному завершенні слухачі отримають дипломи BrainBasket Foundation та Harvard University.

- Насамперед, цей курс буде цікавим і необхідним для студентів факультету електронних технологій та факультету інформаційних технологій і систем, - зазначив декан ФЕТ ЧДТУ Артем Гончаров. – Для нашого факультету, на базі якого й діятиме курс CS50, це стане ще одним корисним досвідом: ми постійно впроваджуємо нові прогресивні напрямки (зокрема, вивчення основ інформаційних та мережевих технологій в рамках Мережевої Академії Cisco, технологій GPS-моніторингу на сучасному обладнанні європейських виробників) не лише для студентів, але й для черкасців загалом. Новий курс буде особливо корисним студентам спеціальності Кібербезпека та, разом з тим, дозволить покращити свої фахові навички та розширити можливості працевлаштування студентам спеціальностей Телекомунікації та радіотехніка, Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка, Мікро- та наносистемна техніка, Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.