,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про нас говорять У черкаському виші дефілювали у дизайнерському вбранні
П'ятниця, 28 квітня 2017 09:38

У черкаському виші дефілювали у дизайнерському вбранні

Напередодні Дня дизайнера її ініціювала кафедра дизайну Черкаського державного технологічного університету, приурочивши конференцію до 15 річниці із дня свого заснування. Про це повідомляє видання Інфоміст, посилаючись на сайт ЧДТУ.

Конференції передувала виставка студентських робіт: експозиція графіки та дефіле колекції одягу, демонстрували який також студенти.

– Кафедра дизайну нашого університету дуже потужна, вона має славну історію і багато досягнень, – із такими словами звернувся до присутніх ректор ЧДТУ Олег Григор. – Колектив саме цієї кафедри, її викладачі та студенти завжди беруть активну участь у громадському житті міста, його соціальних проектах. Їх приклад надихає інших людей творити – заради добра.

Цього дня викладачі кафедри були нагороджені Почесною грамотою та Подякою ЧДТУ – за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток освіти України і регіону. Крім того, студенти кафедри дизайну отримали відзнаки Спілки дизайнерів України за участь та перемогу у конкурсі листівок до Дня дизайнера.

Перед початком конференції до Черкаського державного технологічного університету завітали представники Academy of Fine Arts із польського міста Краков, завідувачі кафедр дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв та Херсонського національного технічного університету.

– Сьогодні дуже важливо підтримувати промисловий дизайн, на рівні з іншими напрямками, оскільки в Україні лише 4 школи, а саме в Черкасах, Києві, Харкові та Херсоні підтримують цей напрямок,- наголосив завідувач кафедри дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв, професор Олександр Бойчук під час зустрічі з ректором ЧДТУ. – Промисловий дизайн – це стержень, з якого беруть початок всі інші напрямки. У свою чергу завідувач кафедри дизайну ЧДТУ, професор Наталія Романенковпевнена, що "промисловий дизайн практично став основою розвитку власне дизайну".

– Надзвичайно приємно, коли не лише українці, а й представники інших країни співпрацюють у мистецькому напрямку,- зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор. – Нам необхідно обмінюватися досвідом різних шкіл, аби створити певну культуру в Україні.

– Якщо ми перестанемо спілкуватися, зустрічатися, обмінюватися інформацією і енергетикою, тоді і викладати буде неможливо, – підтримала Олега Олександровича завідувач кафедри дизайну Херсонського національного технічного університету, професор Олена Чепелюк.