photo_2023-11-02_08-47-19

Голуб Сергій Васильович

Завідувач кафедри
Доктор технічних наук
Професор

 Кафедра «Програмне забезпечення автоматизованих систем»

Кафедра «Програмного забезпечення автоматизованих систем» створена у 1998 році в результаті реорганізації кафедри «Обчислювальної техніки» та організації факультету ФІТІС, якому вона належить. Кафедра є випусковою зі спеціальності 121– «Інженерія програмногозабезпечення».

Інженерія програмного забезпечення – це дисципліна, яка пов’язана зі всіма аспектами виробництва програмного забезпечення від початкових стадій створення специфікації до підтримки системи після здачі в експлуатацію.

 Освіта в сфері інженерії програмного забезпечення – це розумна інвестиція у своє майбутнє. У нас Ви навчитеся не просто програмувати (кодувати), а створювати програмні продукти – аналізувати вимоги, працювати в командні розробників, тестувати та забезпечувати якість продукту, керувати програмними проектами.

 На нашій кафедрі працюють керівники та спеціалісти ІТ компаній, що з радістю діляться знаннями та досвідом зі студентами. Студенти
кафедри проходять виробничі практики в ІТ компаніях з 1-го до 5-го курсів, що надає їм переваги у практичному досвіді та спрощує подальше працевлаштування.

Навчальний процес ведуть 11 науково-педагогічних працівників: 2 професори, 5 кандидатів наук, доцентів, старші викладачі та асистенти.Забезпечує навчальний процес учбово-допоміжний персонал кафедри у складі 2 осіб. Кафедра налічує 13 співробітників. За час існуваннякафедри її співробітниками захищені 1 докторська та 9 кандидатських дисертацій.

Кафедра «Програмного забезпечення автоматизованих систем» здійснює підготовку зі спеціальності:

121 «Інженерія програмного забезпечення»

ОКР «магістр» за спеціальністю:

121 «Інженерія програмного забезпечення»

ОКР «доктор філософії» за спеціальністю:

121 «Інженерія програмного забезпечення»

Кафедра має сучасне технічне і програмне забезпечення, необхідне для виконання навчальних планів і освітніх програм з підготовки
висококваліфікованих фахівців у галузі інформаційних технологій.

Вже за перші п’ять років діяльності кафедра стала готувати не тільки інженерів, але й магістрів та аспірантів, тобто на даний час відповідає всім вимогам найвищого четвертого рівня акредитації.

 

Контакти

18006, м. Черкаси, бул. Шевченка 460, ауд. 605 першого корпусу.

Email [email protected]

Тел. +380 93 191 0416