Версія для друку
П'ятниця, 28 листопада 2014 14:11

Молодіжний форум «АГРАРНИЙ ХУТІР 2014»

22 листопада 2014 року в с.м.т. Макарів, Київської області проходив Молодіжний освітньо-прикладний форум по розвитку сільської місцевості «АГРАРНИЙ ХУТІР 2014» в якому прийняли активну участь студенти та викладачі кафедри екології ЧДТУ.

Метою поїздки було представлення наукових доповідей, участь у круглих столах та дискусіях відносно вдосконалення системи аграрного сектору в Україні, ознайомлення з рівнем розвитку Українського та Світового органічного ринку екологічно-чистої продукції, обмін досвідом, а також налагодження наукових контактів для подальшого поширення ідей екологічно-чистих технологій та органічного землеробства в Україні.

Жвава дискусія відносно оплати праці в аграрному секторі, впливу ринку землі на аграрний бізнес та контролю якості сільськогосподарської продукції, що проходила в рамках форуму між студентами та експертами "Об'єднанням аграріїв України" виявила зацікавленість молодіжної аудиторії. Зокрема, цікаві відповіді слухачі почули від Капштика Михайла Васильовича – члена ВГО "Асоціації агроекологів України", к.с/г.н., доцента, координатора досліджень з органічного виробництва, Шевченка Анатолія Макаровича – академіка Міжнародної академії технологічних наук, Мироненка Валентина Григоровича – заступника директора інституту механізації та електрифікації сільського господарства, Коваліва Олександра Івановича – заступника голови асоціації агроекологів України, завідувача відділом Інституту агроекології НААН та інших.

Студенти також відповіли на запитання молодіжного "AGRO-TIVI", провели дегустацію яблучного соку, виробленого з органічної сировини та отримали пізнавальну, довідкову, наукову літературу, що розширить їх знання при вивченні основ ведення сільського господарства, міжнародних стандартів якості та ґрунтознавства.