Версія для друку
Понеділок, 08 червня 2015 09:26

Студентське самоврядування в ЧДТУ: новий етап розвитку

Студентське самоврядування в ЧДТУ: новий етап розвитку

4 червня представники студентства Черкаського державного технологічного університету зібралися на конференцію, де розглянули нове «Положення про студентське самоврядування ЧДТУ», заслухали звіт про роботу студентської ради, обрали своїх представників на збори трудового колективу та обговорили низку інших питань.

Голова студентської ради Сергій Шмиголь відзвітував про рік роботи. Зокрема зазначив, що основну увагу у звітному періоді було приділено підвищенню ролі студентства в житті університету, розробці пропозицій щодо стратегії розвитку вишу, виділенню фінансування на потреби студентського самоврядування.

– Відбулися довгоочікувані зміни у відносинах студрада-керівництво ЧДТУ: я став членом ректорату, активісти щомісячно зустрічаються з ректором. Вперше для студентського самоврядування виділено 0,5% власних надходжень університету відповідно до Закону України «Про вищу освіту», – констатував Сергій.

Делегати конференції активно обговорювали нове «Положення про студентське самоврядування ЧДТУ» та вносили доповнення. Так жваву дискусію викликали пропозиції представниці лінгвістів Марини Бондаренко щодо виокремлення розділу про права та обов’язки старост академічних груп.

– Майже місяць тривало обговорення проекту. Всі рішення ухвалювали за результатами голосування. Нове положення відрізняється від попереднього змінами в обранні керівництва, у структурі органів самоврядування. Також прописано порядок фінансування, членські внески студентів, – роз’яснює секретар студентської ради Лілія Зубрицька.

Делегати також визначили дату проведення виборів голови студентської ради ЧДТУ Відповідно до нового Положення вони будуть проходити за участю всіх студентів шляхом прямого таємного голосування. Таким чином обиратимуть і голів студрад факультетів та гуртожитків.

Галерея зображень