,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Факультет інформаційних технологій і систем ЧДТУ відзначив  25-річчя
Середа, 01 травня 2024 17:37

Факультет інформаційних технологій і систем ЧДТУ відзначив  25-річчя

Факультет інформаційних технологій і систем ЧДТУ відзначив  25-річчя

Цими днями факультет інформаційних технологій і систем Черкаського державного технологічного університету відзначає  25-ту річницю від дня створення (35 років з відкриття спеціальності «Електронно-обчислювальні машини»). Цього року подія відбувалася в умовах воєнної агресії російської федерації, саме тому викладачі і студенти факультету інформаційних технологій і систем наголошували, що ІТ-фахівці мають бути не просто хорошими, а найкращими, які б здолали супротивника в інформаційному та кіберпросторі просторі. Багато хто зі співробітників та студентів ЧДТУ воюють в лавах ЗСУ, працюють волонтерами, роблять свою справу за професією, адже кожен усвідомлює, що від спільних зусиль залежить Перемога.

Розвиток інформаційних технологій і систем у ЧІТІ (нині ЧДТУ) розпочався у 1988 року з відкриттям спеціальності «Електронні обчислювальні машини». На початку 1998-1999 навчального року на базі кафедри обчислювальної техніки створено факультет інформаційних технологій і систем (ФІТІС). Наразі факультет складається з шести кафедр, які готують фахівців за найбільш важливими напрямами: комп’ютерної інженерії, комп’ютерних наук, програмної інженерії, кібербезпеки та статистики. 

Факультет інформаційних технологій і систем динамічно розвивається, збільшуються набори студентів, приходять молоді амбітні викладачі з творчими задумами щодо розвитку наукової та інженерно-технічної діяльності. Я маю за честь продовжувати справу Анатолія Тимченка, Євгена Ланських, Ірини Трегубенко – моїх попередників, які очолювали факультет, сприяючи його розбудові, розвитку, прогресу, визнанню, – зазначив у вітальному слові декан факультету інформаційних технологій і систем ЧДТУ Анатолій Чепинога, побажавши студентам успіхів на науковій, творчій, освітній ниві.

Своєю чергою перший проректор ЧДТУ Артем Гончаров переказав вітання викладачам, студентам та гостям факультету від ректора ЧДТУ Олега Григора та закликав молодь сумлінно навчатися, удосконалювати фаховість, не гаяти час.

Нині ІТ-галузь найшвидше розвивається та змінюється, тож потрібно пильнувати за цими змінами, аби тримати руку на пульсі, йти в ногу з часом. ІТ-фахівці затребувані як ніколи, відтак від ваших знань та навичок залежить ваше професійне майбутнє, майбутнє нашої країни, – зауважив Артем Гончаров.

Факультет  інформаційних технологій і систем пишається своїми випускниками, які досягли високих успіхів у професійній діяльності, одним із таких випускників є нинішній проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв'язків ЧДТУ – доктор технічних наук, професор  Еміль Фауре.

25 років – це вік розквіту і перспектив. У факультету є свій шлях, і цей шлях формуєте ви викладачі і студенти, саме від вас залежить те, яким факультет буде в подальшому, – наголосив у вітальній промові Еміль Фауре, висловивши вдячність викладачам та закликавши студентів цінувати кожну мить життя.

Нині обчислювальна техніка міцно узвичаїлася у повсякденному використанні практично кожної людини і суспільства в цілому. Реалізація будь-яких проєктів інформатизації можлива лише за наявності висококласних фахівців.  Факультет  інформаційних технологій і систем ЧДТУ орієнтований на комплексну підготовку здобувачів у галузі засобів сучасної та перспективної обчислювальної техніки та її використання.

Цього дня для викладачів, студентів та гостей факультету звучали музичні композиції студентського гурту «D&T Project», відбувся показ фільму «Хто я?» та нагородження переможців тематичного квесту.

Упродовж події не втомлювалися дякувати тим, завдяки кому свято відбулося – Збройним Силам України, закликаючи донатити для підтримки захисників та захисниць, наближаючи омріяну Перемогу.